Tävlingsform: Tävlingen avgörs genom gruppspel med tillhörande slutspel enligt cupmodellen. Tävlingen spelas i klasserna herr, dam, och mixed. I mixed skall varje kön vara representerat med 3 person samtidigt på planen. Totalt får laget bestå av 12 spelare samt 2 ledare. 

Spelform: Matcherna spelas i bäst av tre set. Ett set är vunnet när ett lag har nått 25 poäng med en minsta ledning om två poäng. Om ställningen blir 1-1 i set, spelas det avgörande setet till 15 poäng med en minsta ledning om två poäng. Sidbyte sker efter varje set. En setpaus är 3 minuter lång.

Matchdräkt: Spelare ska uppträda i matchkläder bestående av enhetlig överdel och valfri underdel. Spelarna uppträder i strumpor och skor för inomhusbruk. 

Gruppspel: Vid lika poängställning mellan två eller flera lag i en grupp efter gruppspelets avgörande avgörs placeringarna i tur och ordning genom inbördes möte, antal vunna set sen poängskillnad. Om placering ej kan utses spelas en extra boll mellan de två lagen i pågående match för att avgöra poängskillnaden. 

Slutspel: Slutspel avgörs i cup-form enligt arrangörens spelschema. 

Walk Over (WO): Om ett lag inte infinner sig på anvisad plan senast tre minuter efter matchstart innebär det att laget har lämnat WO. Om ett lag lämnar WO eller avbryter gruppspelet ska lagets samtliga matcher strykas. Detta gäller även eventuellt spelade matcher. Om ett lag lämnar WO i slutspelet tilldöms motståndarna vinst. 

Övrigt: I övrigt gäller Svenska Volleybollförbundets tävlingsbestämmelser. 

.